TRYB JASNY/CIEMNY

Wegetariański tatar

Kolejny przepis z wykorzystaniem cudownego awokado. Delikatny tatar posypany chrupiącymi orzechami! Idealny dla każdego kto nie lubi wersji mięsnej, a chciałaby zjeść coś równie pysznego w towarzystwie "mięsnym" :)

Przepis na 2 porcje:
  • 120 g awokado (1 średnie)
  • 2 jaja ugotowane na twardo
  • 50 g ogórka zielonego
  • 20 g soku z cytryny (2 łyżeczki)
  • 20 g ulubionego oleju (np MCT lub olej z pestek dyni)
  • 20 g ulubionych orzeszków (np macadamia lub laskowe)
  • spora szczypta soli, pieprzu, ulubione zioła
Awokado i jaja posiekać w drobną kostkę. Ogórek obrać ze skórki i również posiekać w kostkę. Zalać sokiem z cytryny i olejem, a następnie wymieszać z przyprawami. Na koniec posypać drobno pokrojonymi orzeszkami.

Makro (1 porcja z orzechami laskowymi): około 340 kcal
B: 10,5
T: 30,7
W: 7,7*

*Wartości na blogu zawsze podane są w gramach.

Smacznego!

****************************************************************
Udostępniajcie jeśli macie ochotę! :)

Bardzo proszę o uszanowanie mojego autorstwa do zdjęć i przepisów :)
USTAWA z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych.
Art. 78. 1.

Komentarze

Polecane posty

instagram @keto__reva